Banan

BananDriving rangeHål 1Hål 2Hål 3Hål 4Hål 5Hål 6Hål 7Hål 8Hål 9Barnens banaScorekort och slopekalkylator

Banan

Banan

Bolidens 9-håls golfbana hittar du vackert belägen vid sjön Bjurvattnet ca 8 km nordväst om Bolidens samhälle. Banan bjuder på varierande svårigheter som både passar och utmanar såväl nybörjare som mer erfarna spelare.
Banan är slopad från gul och röd tee. För juniorer finns även orange tee på en kortare bana bestående av hål 1, 6, 7, 8 och 9.

Under 2019 anlades grästee på hål 1, 3, 4, 5, 7 och 8. Övriga hål spelas från utslagsmatta.

Driving range

Driving range

Vår driving range ligger på andra sidan vägen sett från klubbhuset och banan, se skyltning vid klubbhuset och kartan ovan. Bollmaskin för rangebollar står vid klubbhuset, observera att det naturligtvis är helt förbjudet att spela med dessa bollar på banan.

I dagsläget tar maskinen polletter och tiokronor.

Rangen är öppen till kl 21 varje kväll under säsongen. OBSERVERA att maximal slaglängd på rangen är 180 meter eftersom det finns bostadshus bortom nätet. Vänligen respektera detta.

Hål 1

Hål 1 – Par 4 Hcp 5

Gul tee: 265 m

Röd tee: 250 m

Tee ligger upphöjd och fairway svänger vänster direkt efter sluttningen neråt. Pliktområdet till vänster blir större framför en sluttande ö-green. Pliktområdet till höger saknar yttre gräns.

Hål 2

Hål 2 – Par 3 Hcp 3

Gul tee: 156 m

Röd tee: 106 m

Ett smalt korthål där den lilla greenen ligger högre än tee. Det är gott om pliktområden runt tee och till vänster fram till green. Bakom green ligger en stor äng där det inte är stor chans att hitta bollen.

Hål 3

Hål 3 – Par 5 Hcp 7

Gul tee: 400 m

Röd tee: 317 m

Ett härligt par 5-hål med generösa landningsytor från tee. Bunkrar till höger, pliktområden finns på båda sidor fairway samt framför och runt greenområdet. Inspelet är ganska smalt med tanke på att det finns en hel del trubbel runt om green.

Hål 4

Hål 4 – Par 3 Hcp 8

Gul tee: 137 m

Röd tee: 107 m

Ett smalt par 3-hål med ett par diken och en bunker till höger framför green. Som lite extra krydda är hela hålet omringat av skog.

Hål 5

Hål 5 – Par 5, Hcp 6

Gul tee: 460 m

Röd tee: 385 m

Stort och brett med gott om landningsytor. Pliktområdet bortom björkarna mitt i fairway ligger inom driver-längd för de flesta. En upphöjd lutande green vaktas av två bunkrar framför och en brant ås bakom.

Hål 6

Hål 6 – Par 5, Hcp 1

Gul tee: 473 m

Röd tee: 330 m

Gul tee ligger på en upphöjd platå inne i skogen, röd tee längre fram. Fairway svänger höger och är smal ända fram till green, som är kort och ligger bakom ett pliktområde. Pliktområden på sidorna längs fairway saknar yttre gräns. Notera lokal regel om droppning efter missat utslag från gul tee på skylten innan du slår ut.

Hål 7

Hål 7 – Par 4, Hcp 2

Gul tee: 320 m

Röd tee: 274 m

Hålet sluttar svagt uppåt hela vägen från tee till green, med en extra slänt till höger om green. Pliktområdet på vänster sida saknar yttre gräns. Hela högra sidan utanför klippt ruff är pliktområde. Var uppmärksam på 8:ans tee som ligger snett till vänster om green, ropa hellre FORE en gång för mycket än för lite!

Hål 8

Hål 8 – Par 4 Hcp 4

Gul tee: 300 m

Röd tee: 260 m

Tee ligger upphöjd och fairway sluttar mer åt vänster än man tror. Pliktområden och bunker finns på vänster sida av fairway. Notera att högersidan EJ är pliktområde utan rejäl ruff. Inspelet mot green blir smalt eftersom banans djupaste bunker finns behändigt till vänster i bak-kant av green samt OUT OF BOUNDS till höger mot klubbhuset. Bakom green nedför en sluttning finns 9:ans tee.

Hål 9

Hål 9 – Par 3 Hcp 9

Gul tee: 82 m

Röd tee: 70 m

Ett behändigt korthål med rejäl höjdskillnad mellan tee och green. Observera OUT OF BOUNDS på både höger och vänster sida. Green vaktas av en bunker i framkant och skog bakom.

Barnens bana

Korta 5-håls slingan

Genom att sätta ut juniortee på hålen 1, 6, 7, 8 och 9 får vi till en kort bana lämplig för deltagarna i golfskolan. Dessutom kan du som erfaren golfare ta en kort och snabb runda om du så önskar. Banan spelas först mot hål 1 och sedan går man över till hål 6 (se upp för andra golfare och släpp igenom alla bollar som finns på hål 6). Efter hål 6 spelas 7, 8 och 9. På hål 9 finns en separat juniortee uppe vid klubbhusets altan. Hålet är 29 m bort.

Det är på denna bana vår golfskola bedrivs varje sommar – under en vecka  – samt även de tävlingar som anordnas för de yngsta juniorerna.